Kim Muusse

Dankzij twintig jaar topsport en dit te combineren met werk en studie, ben ik ervaringsdeskundige geworden als het gaat om het zoeken naar het juiste ritme. Ik heb als marathonschaatser veel inspanning geleverd om te komen tot stabiele prestaties en te kunnen pieken op de juiste momenten. Als gevoelig persoon was voor mij het voornaamste om balans aan te brengen en concrete doelen voor ogen te houden. Dit maakte dat ik zelfs onder de allerzwaarste omstandigheden nog durfde te genieten, met mooie prestaties als gevolg. Dankzij het schaatsen heb ik veel bijzondere (en vooral koude) plekken gezien en (als stadse meid) een liefde voor de natuur ontwikkeld. In maart 2019 ging ik, op mijn 33e, met pensioen. 

Ik ben dol op leren! Ik begon met klinische psychologie en maakte een stap richting de bewegingswetenschappen. Ik studeerde af op een onderzoek over de terugkeer in de topsport na een zwangerschap. Een mooie basis om de postdoc tot prakijksportpsycholoog te doen. Ik breidde mijn kennis verder uit met leefstijlcoaching en sportmassage. Een flinke dosis aan kennis op zak, maar de credits voor mijn ontwikkeling liggen bij de fijne mensen die mij hebben gesteund en begeleid tijdens het schaatsen en mijn transitie tot het maatschappelijke leven. 

In 2013 startte ik mijn eigen praktijk (MaxiMental) voor individuele begeleiding en begon ik met het geven van lezingen en trainingen. Sinds januari 2020 ben ik gevestigd in de oude Hellema fabriek aan de Zaan. Mijn lichte praktijkruimte bevindt zich op de eerste verdieping van deze creatieve broedplaats. 

Coachen doe ik flexibel en ongeveer 1 dag in de week. Op projectbasis, denk ik mee met instanties over opleiding van coaches en personeel op mentaal vlak. Een aantal dagen per maand werk ik bij de Politie en de schaatsbond. Het mooie aan mijn werk is dat geen dag hetzelfde is!

In mijn vrije tijd vind je mij outdoors, samen met mijn man. Ook werk ik als vrijwilliger in een hospice.

Voel je welkom, 

Kim

 
E-mailen
Bellen